welkom in het land van alles dat ik leuk vind!

Kaiju en meer

Mijn favoriete dingen zijn KAIJU, en vandaag ga ik jullie erover leren.

Godzilla

Godzilla

Pacific Rim

In 2013 beginnen enorme buitenaardse monsters, Kaiju genaamd, tevoorschijn te komen uit een interdimensionaal portaal, “the Breach” op de bodem van de Stille Oceaan en kuststeden aan te vallen. Als reactie daarop bouwt de mensheid een enorme mechanische robots genaamd Jaegers, elk co-bestuurd door twee of meer mensen die een mentale link delen via een proces dat “Drifting” wordt genoemd om de mentale stress van het besturen van de machine te delen.
In 2020 besturen de broers Yancy en Raleigh Becket de Amerikaanse Jaeger, Gipsy Danger, om Anchorage te verdedigen tegen een Categorie-3 Kaiju met de codenaam Knifehead, die Gipsy ernstig beschadigt en Yancy doodt. Raleigh doodt Knifehead en loodst Gipsy solo naar de kust voordat hij instort. Getraumatiseerd door het verlies van zijn broer en de stress van het alleen besturen, stopt Raleigh met het Jaeger-programma.
Vijf jaar later besluiten de wereldleiders de financiering van het Jaeger-programma stop te zetten en te vervangen door kustverdedigingsmuren, aangezien de aanvalsfrequentie van Kaiju toeneemt en Jaegers sneller worden vernietigd dan ze kunnen worden gebouwd. De muren blijken al snel ineffectief dankzij een aanval van een Mutavore in Sydney, die wordt gedood door Striker Eureka. De overgebleven Jaegers worden verplaatst naar Hong Kong onder het bevel van maarschalk Stacker Pentecost, die van plan is de Breach te vernietigen met een tactisch kernwapen, ondanks mislukte eerdere pogingen.
Raleigh, die nu in de muurbouw werkt, wordt door Pentecost gerekruteerd voor de missie. In de Hong Kong Shatterdome, de basis van de Jeagers in Hong Kong, maakt Raleigh kennis met Mako Mori, de directeur van het Jaeger-restauratieprogramma. Vier Jaegers blijven operationeel: de gerenoveerde Gipsy Danger, de Russische Cherno Alpha, bestuurd door het getrouwde koppel van Sasha en Aleksis Kaidonovsky, de Chinese Crimson Typhoon, bestuurd door Tang Wei Cheung, Hu en Jin, een unieke driepiloot (een jager die wordt bestuurd door drie piloten), en de Australische Striker Eureka, bestuurd door het vader-en-zoon-team Herc en Chuck Hansen. Om een nieuwe co-piloot te vinden, neemt Raleigh deel aan try-outs; hij besluit dat hij en Mako “Drift-compatibel” zijn. Tijdens hun eerste test in Gipsy Danger raakt Mako uit de pas terwijl hij de herinnering herbeleeft aan een aanval op Tokio door de Kaiju Onibaba, waarbij hij bijna Gipsy’s energiekanon afvuurde en de basis vernietigde. Als gevolg hiervan grondt Pentecost Mako. Raleigh roept Pentecost hierover op. Pentecost onthult dat hij Mako adopteerde nadat haar ouders omkwamen bij de Onibaba-aanval.
Pentecost raadpleegt Kaiju-experts Newton Geiszler en Hermann Gottlieb. Hermann beweert dat de Breach zich zal stabiliseren en dat het aantal Kaiju zal toenemen, maar dit zal ervoor zorgen dat de aanval zal slagen. Tegen de aanbeveling van Pentecost in, drift Newton met de hersenen van een Kaiju om meer over hen te weten te komen, en ontdekt dat Kaiju biowapens zijn die door buitenaardse wezens zijn gekweekt zodat ze de aarde kunnen koloniseren. Pentecost geeft Newton de opdracht om zwartemarktdealer Hannibal Chau te zoeken om nog een Kaiju-brein te bemachtigen om mee te driften. Newton realiseert zich dat de geest van de Kaiju-Korf toegang heeft gekregen tot zijn hersenen, aangezien driften een tweerichtingsverbinding is, en de twee nieuwste Kaiju die tevoorschijn komen, Leatherback en Otachi, tegelijkertijd worden gestuurd om hem in Hong Kong te zoeken.
Alle Jaegers behalve Gipsy Danger worden uitgezonden om in te grijpen. Otachi vernietigt Crimson Typhoon, terwijl Leatherback Cherno Alpha vernietigt en Striker Eureka uitschakelt met een EMP-Puls, waarbij Herc gewond raakt.

Mijn favoriete

Dikzak

Als enige niet-digitale Jaeger wordt de nucleair aangedreven Gipsy Danger door Pentecost gestuurd om te helpen. Gipsy doodt zowel Leatherback als Otachi. Newton en Hannibal gaan Otachi’s secundaire hersenen oogsten, maar ontdekken dat ze zwanger is. De Babykaiju barst los en verslindt Hannibal voordat hij stikt in zijn eigen navelstreng. Newton en Hermann driften met de hersenen van het kind en ontdekken dat de Breach alleen opengaat in de aanwezigheid van het DNA van een Kaiju.
Pentecost onthult aan Raleigh dat hij ziek is door stralingsvergiftiging omdat hij alleen een Jaeger van de eerste generatie bestuurde (eerste-generatie jagers zijn nucleair aangedreven) om de jonge Mako te redden, en sindsdien kan hij geen Jaeger besturen. Wanneer twee nieuwe Kaiju, Scunner en Raiju, worden gedetecteerd die de Breach bewaken, naderen Gipsy en de gerepareerde Striker, bestuurd door Pentecost en Chuck, de Breach, waar een nieuwe Categorie-5 Kaiju, Slattern, verschijnt. Wanneer de Jaegers worden aangevallen door de Kaiju, doodt Gipsy Raiju, maar wordt kreupel. Pinksteren en Chuck offeren zichzelf en Striker op, waarbij ze Scunner doden, waarna Gipsy Slattern doodt en met zijn lijk de Breach in rijdt. Raleigh ejecteerd Mako uit Gipsy, activeert handmatig de zelfvernietiging van Gipsy’s kernreactorkern en ejecteerd zichzelf voordat deze explodeert en de Breach verzegelt. De ontsnappingscapsules van Raleigh en Mako komen boven in de Stille Oceaan; ze omhelzen elkaar terwijl reddingshelikopters arriveren.

Je kan deze film tegen betaling kijken op Prime Video (niet inbegrepen in de subscriptie) en in bepaalde landen op Netflix. Er is ook een Netflix-Original serie genaamd Pacific Rim: The Black

Er is ook een vervolg, maar ik ben een Pacific Rim fan en Pacific Rim fans hebben samen afgesproken dat ze gaan doen alsof het nooit heeft bestaan, zo slecht was het.

Kong: Skull island

In 1944 parachuteren twee gevechtspiloten uit de Tweede Wereldoorlog, de Amerikaanse piloot Hank Marlow en de Japanse piloot Gunpei Ikari, na een luchtgevecht op een eiland in de Stille Zuidzee en voeren gevechten van dichtbij totdat het gevecht wordt onderbroken door een gigantische aap.
In 1973 plant Bill Randa, hoofd van de Amerikaanse overheidsorganisatie Monarch, een zoektocht naar oerwezens op het onlangs ontdekte Skull Island. Hij rekruteert een Amerikaanse legereenheid onder bevel van luitenant-kolonel Preston Packard, spoorzoeker en voormalige Britse Special Air Service-kapitein James Conrad, en anti-oorlogsfotograaf Mason Weaver. Aangekomen op Skull Island beginnen Packards mannen seismische explosieven te laten vallen, ontwikkeld door Randa’s seismoloog Houston Brooks, om het eiland in kaart te brengen en Brooks’ Hollow Earth-theorie te bewijzen. De eenheid wordt vervolgens aangevallen door de gigantische aap, waardoor de overlevenden over het eiland worden verspreid. Er vormen zich drie groepen tussen de overlevenden, een met Conrad, Weaver, Nieves, de onderzoekers en een van de soldaten, de andere met Randa en de rest en de laatste met Chapman, een van de soldaten. Packard zoekt naar de transporthelikopter bestuurd door majoor Jack Chapman, met de bedoeling de wapens aan boord te gebruiken om de aap te doden.
Conrads groep ontmoet de lokale Iwi-inboorlingen en een oudere Marlow. Marlow vertelt de groep over de gigantische aap genaamd Kong, die het eiland beschermt tegen roofdieren, waaronder een ras van ondergrondse reptielachtige wezens genaamd ‘Skullcrawlers’, die werden gewekt door het bombardement en verantwoordelijk waren voor het doden van Kongs hele soort, waardoor hij de laatste van zijn soort is. De Iwi geloven dat wanneer Kong sterft, een gigantische Skullcrawler zal ontwaken en het eiland zal verwoesten. Marlow onthult dat hij en Ikari vrienden waren geworden tijdens hun verblijf op het eiland, maar Ikari werd enige tijd geleden gedood door een Skullcrawler. Terwijl Chapman in een hinderlaag wordt gelokt en wordt verslonden door een Skullcrawler OPGEPAST! IN DEZE VIDEO KOMT ER BLOED VOOR!, helpt Conrads groep Marlow met het afmaken van een boot gemaakt van delen van de neergestorte vliegtuigen van Marlow en Ikari. Ze rijden de rivier af, waar Nieves wordt verscheurd door vleesetende vogels, en verzekeren de communicatie met Packards groep.
Wanneer ze zich hergroeperen met Packard, staat hij erop Chapman te zoeken. Marlow leidt hen door een massagraf van dinosaurussen en Kongs familieleden. De Skullcrawler die Chapman heeft gedood, valt hen aan en doodt Randa en anderen voordat Weaver een brandbare gasexplosie veroorzaakt die hem doodt. Packard hoort van de dood van Chapman en onthult zijn plan om Kong te vermoorden en zijn gevallen mannen te wreken. Marlow en Brooks proberen uit te leggen dat het doden van Kong ertoe zou leiden dat de Skullcrawlers ongebreideld op hol zouden slaan, maar Packard weigert te luisteren. De groepen gaan uit elkaar, waarbij Packards groep de wapens uit Chapmans helikopter haalt en een val voor Kong legt bij een nabijgelegen meer, terwijl het niet-militaire personeel terugkeert naar de boot. Conrad en Weaver ontmoeten Kong van dichtbij en, gezien zijn ware vredige karakter, besluiten ze hem te redden.
Packards groep lokt Kong met de resterende seismische ladingen en schakelt hem uit met ontstoken napalm. Conrad, Weaver en Marlow arriveren en halen, na een impasse, de andere soldaten over om Kong te sparen, maar Packard weigert toe te geven. Terwijl de anderen zich terugtrekken, komt de gigantische Skull Devil uit het meer tevoorschijn en Kong verplettert Packard. De Skull Devil vecht en overmeestert Kong, maar uiteindelijk overwint Kong de Skull Devil met de hulp van de mensen.

the big boys

De overlevenden bereiken het ontmoetingspunt en verlaten het eiland terwijl Kong stoïcijns toekijkt. In de nasleep herenigt Marlow zich met zijn vrouw en ontmoet hij zijn zoon voor de eerste keer.
In een postcreditscène arresteert en rekruteert Monarch Conrad en Weaver, die door San Lin en Brooks worden geïnformeerd dat Kong niet de enige monsterkoning is en archiefbeelden tonen van grotschilderingen met afbeeldingen van Godzilla, Mothra, Rodan en King Ghidorah. De laatste afbeelding toont Godzilla en Ghidorah in de strijd.

Leuke video

when there’s a school fight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait