welkom in het land van alles dat ik leuk vind!

Super Mario Sunshine

Over Mario Sunshine

Super Mario Sunshine is een platformspel voor de Nintendo GameCube. Het spel is het eerste Marioplatformspel op de console na Super Mario 64.

Het spel is tussen 18 september 2020 en 31 maart 2021 samen met Super Mario 64 en Super Mario Galaxy op de Nintendo Switch uitgebracht als onderdeel van het verzamelspel Super Mario 3D All-Stars.

Verloop van het spel

Het spel begint als MarioPeach en Toadsworth in een vliegtuig zitten op weg naar Isle Delfino. In het vliegtuig wordt op een scherm een voorstelling gemaakt van het eiland. Plots merkt Peach een schaduw op die erg lijkt op Mario, maar die heeft net als Toadsworth niets opgemerkt. Als het vliegtuig landt op Delfino Airstrip, blijkt het eiland met modder vervuild. Ook het zonlicht is weg. Mario wordt ervan beschuldigd omdat de eilandbewoners, de pianta’s, Shadow Mario een kwast zagen gebruiken om met modder van alles te bevuilen en rare wezens op het eiland te zetten. Nu krijgt Mario de schuld en de opdracht om het eiland te redden en de zonneschijn terug te krijgen. Met de hulp van F.L.U.D.D., een watersysteem, moet Mario zijn tegenstander Shadow Mario bestrijden. Als Princess Peach dan ook nog eens wordt ontvoerd, begint het echte werk voor de loodgieter.

Verhaal

Shadow Mario blijkt Bowser Jr., de zoon van Bowser te zijn, die een uitvinding van de professor E. Gadd heeft gestolen. Hij heeft Peach ontvoerd omdat hij haar als moeder wil. Nadat Mario tientallen Shine Sprites heeft verzameld komt hij erachter dat Bowser zich in de grote vulkaan heeft verborgen. Daar verslaat Mario Bowser en kunnen Mario, Peach en de rest hun vakantie alsnog voortzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait