welkom in het land van alles dat ik leuk vind!

Super Mario Galaxy 2

Overzicht

Het spel lijkt erg veel op zijn voorganger, maar er zijn ook nieuwe dingen. In Super Mario Galaxy 2 heeft Super Mario Galaxy nooit plaatsgevonden en Mario ontdekt alles dus voor de eerste keer. Mario krijgt in dit spel hulp van Yoshi en men kan ook als Luigi spelen, hoewel men Bowser voor de laatste keer in dit spel moet verslaan om Luigi te ontgrendelen. De Super Guide-functie van New Super Mario Bros Wii is weer van toepassing, al heet het de ‘Cosmic Spirit’. Super Mario Galaxy 2 verschilt wel van Super Mario Galaxy. In Super Mario Galaxy 2 is er geen overwereld, de speler krijgt wel een planeet die als transport door ruimte dient, ter beschikking: Starship Mario. De planeet heeft de vorm van Mario’s hoofd en het evolueert naarmate het spel vordert. Hoe verder de speler in het spel zit, hoe meer wezens op de planeet leven waarmee hij kan communiceren. De Toad Brigade van het eerste spel doet ook mee.

Super Mario Galaxy 2 bestaat uit zeven werelden met daarin meerdere sterrenstelsels. Aan het einde van elke wereld moet de speler altijd een eindbaas verslaan. De laatste wereld is pas beschikbaar wanneer Bowser wordt verslagen in het laatste gevecht. Als de 120 gele sterren zijn verzameld, moet Bowser opnieuw worden verslagen. Wanneer dat is gelukt, komt er een nieuwe uitdaging vrij: het verzamelen van de 120 groene sterren. Als ook alle groene sterren zijn verzameld, wordt het laatste sterrenstelsel vrijgespeeld, de Grand Master Galaxy. Als de speler daarna ook nog 9999 Starbits op de Toad-bank zet, wordt ook het laatste level vrijgespeeld. Zodra dit level ook is behaald, heeft de speler alle 242 ‘Power Stars’ verzameld en is het spel daadwerkelijk uitgespeeld en krijgt de speler de titel “Master of Galaxies”.

Multiplayer-functie

Net zoals zijn voorganger, heeft Super Mario Galaxy 2 ook een multiplayer-functie. Deze is echter uitgebreider dan die in het eerste deel. In deze zogenaamde Co-star-stand speelt de tweede speler een Luma die nu ook vijanden kan verslaan, munten kan pakken en levens geven.

Power-ups

In Super Mario Galaxy 2 keren alle power-ups van het eerste deel terug, met uitzondering van de Ice Flower en de Red Fly Star. Daarnaast hebben Mario en Luigi de beschikking over drie nieuwe power-ups, te weten: de Cloud Flower (waarmee Mario en Luigi op wolken kunnen lopen en ze zelfs kunnen creëren), de Rock Mushroom, (waarmee Mario en Luigi in een rots kunnen veranderen en door te rollen vijanden en obstakels kunnen vernietigen), de Spin-Dig (waarmee ze recht door de grond kunnen boren) en de groene schild (waarmee Mario en Luigi kunnen gooien om vijanden te verslaan of om sneller te zwemmen).

Yoshi’s Power-ups

Yoshi heeft 3 Power-ups. Dash Yoshi (Yoshi kan voor een bepaalde tijd sneller rennen en kan op muren rennen), Blimp Yoshi (Yoshi zweeft als een ballon omhoog voor een een bepaalde tijd), Bulb Yoshi (Yoshi verlicht zijn omgeving voor een bepaalde tijd en binnen deze tijd kan Yoshi onzichtbare paden zien en er op lopen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait